Haziran 20, 2009

BABA'MA









(Insan cok duygu dolduğunda, şu an bende olduğu gibi, kelimeleri beğenmiyor. Yeni bir dil oluşturmak istiyor, sevgisini, saygısını, coşkusunu, özlemini, canını oldugu gibi anlatabilmek icin. Gözlerin içine direkt bakıp derdini anlatmak kadar derin olsun istiyor sözler. Ya da müzik gibi evrensel olsun, herkes anlasın istiyor.)

Sevgimin anlaşılacağı güveniyle tekrar başlıyorum simdi...
Baba'ma, beni anlayacagina emin olduklarım'a...

Sağlam köklere sahip olmanın kıymeti, meltem varken değil, fırtına varken anlaşılır. Meltem var diye, kışı düşünmeden yaşamak, aldanmadir. Bunu öğrenmek zordur, öğretmek daha zordur. Emek ister, örnek olmak, sağlam olmak, öngörülü olmak ister. Yılmadan, yorulmadan calışmak, ilkelerini kaybetmeden, yoluna cikan tum engelleri, calisarak yok etmek ister. Vizyon ister, bu vizyonu kabul ettirmek ister.

Disiplinin sert köşelerini, sevgi ile yumuşatmak beceri gerektirir. Hayır demek, bir gün anlaşılmayı bekleme riskini göze almak gerektirir. Kıvamını tutturmaktiı hayatin bir nevi bu denge. 1 ölçü sağduyuyu, 2 ölçü tecrübe ile birleştirerek, içine aldigi kadar sevgi katarak elde edilir ve çokca durumsaldır.

Maddenin, bugünn için değil, yarin icin olduğunu benimsemek, hazmetmeyi gerektirir. Hayattaki en büyük yatırımın, eğitim olduğuna inanmak ve tüm imkanlari, bu sebeple seferber edebiliyor olmak, fedakarlik gerektirir. Hayattaki en değerli hazinenin, calışmak olduğunu anlatmak zordur, örnekleme gerektirir. Başariyi alkişlarken, başarısızlıkta ilk uzanan el olmak zordur, ya da düşmeden tutmak.

Her mesafeyi ve her zorluğu, yok sayar gibi, hep yanıbaşında gibi, hemen bir adım arkada gibi karşılamak güç gerektirir. Sevdiğin için engel tanımamak, onu her an ve her kosulda korumak, kollamak, o güveni vermek özveri gerektirir.

Bunların hepsinin örneği oldun sen bizim icin Baba'cim... Zaman icinde daha bir anlam kazandi, vizyonun, duygularin, fedakarliklarin, öngörülerin...

Ve ben şimdi, kendime hayattaki en onemli hedef olarak koyuyorum bunlari... Senin ve annemin işbirliği içinde, bizlere usul usul benimsettiginiz tum bu yetkinlikleri, eksigi olmadan kendi cocuguma aktarmak istiyorum... Oylesine sonsuz sevgiyle ve ozveriyle...

Ellerinden opuyorum, Babalar günün kutlu olsun Baba'cim...
Tüm iyi dileklerimle, Seni Cok Seviyorum!

2 yorum:

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

Hay Allah!
Gözlerim doldu sanki...

Best Wishes dedi ki...

Tesekkur ederim KYBELE,
Deger verdigin icin, benle duygularimi paylastigin icin.
Sevgiler, with my best wishes!
:)

Yorum Gönder

 

Best Wishes... | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates