Ağustos 18, 2009

Emniyet Kemeri


Emniyet kemeri, hayata baglar gercekten, ozellikle bu ulkede.
Canim, Goddess Artemis, emniyet kemerini takarak, ne kadar dogru davrandigini kanitladi bir kez daha.
Trafigin sakasi olmuyor, cunku bizim ulkemizde ehliyet almanin tek kosulu 18 yasini doldurmak. Tek kosul bu, boyle olmadigini iddia eden bir aklibasinda kisi cikamaz eminim.
Hepimiz o sinavlardan gecip aldik ehliyeti, 5 dakika arac kullanarak. Arac kullanabilmek en dingin psikolojiyi, empatiyi, nezaketi, teknik bilgiyi gerektirir.Ama kimin umrunda!
Elinde bira sisesi, gunduz saat 16:00'da arac kullanabilen, icerek arac kullandigi yetmiyormus gibi, o siseyi camdan savurup, Goddess Artemis'in kaza yapmasina sebep olan o kisi, ruhen ne kadar saglikli? Vites, debriyaj, gaz, fren komutasini saglayabildigi icin ehliyetli olmayi hak ediyor mu? Ehliyet, ömürlük hak edilen bir belge oldugu muddetce, hepimizi hayata baglayan emniyet kemeri olacaktir, tabii sansliysak!
Araca biner binmez, on koltuk, arka koltuk demeden, ilk isimiz emniyet kemeri takmak olsun ne olur. Bebisler icin arac koltugu ve emniyet kemeri detayi atlanmasin. Bu kadar kuralsizlik, denetimsizlik icinde, isimizi bir an icin bile sansa birakma luksumuz yok bizim.
Canim, Goddess Artemis, cok cok gecmis olsun. Seni cok seviyorum.

3 yorum:

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

Adı üstünde emniyet kemeri..
Emniyette olmak isteyenlerin kemeri...
Goddess Artemis'i Allah korusun..
Sizi de :) Yani ikinizi yani 3ünüzü :)

Goddess Artemis dedi ki...

Çok teşekkürler Best Wishes... Hem güzel dileklerine, hem de herkesin atladığı bir noktaya değinmene...

İşin acı yanı, Kanada'da bulunan bir arkadaşımın Türkiye'de aldığı ehliyetin orada hiçbir hükmü olmaması, "Türkiye'deki kazalara bakılırsa nasıl ehliyet aldığınız belli orada" denmesi, Fransa'da 6 yaşına kadar çocukların arka koltuk çocuk koltuğu ve emniyet kemeri zorunluluğuna tabi olması nazara alındığında hayatımız pamuk ipliğine bağlı.........

Çok teşekkür ederim öpüyorum sevgiyle...

Best Wishes dedi ki...

Allah hepimizi korusun :) Sevgiler...

Yorum Gönder

 

Best Wishes... | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates