Ekim 12, 2009

Aramızda Kal(ma)sın :)

Ben bu pazar gunu home-office calismak zorunda oldugumdan, pazar gununu lap-top- mailler ve uzaktan kumanda cihazi uclemesi ile gecirdim. TV8'de "aramizda kalsin" diye bir program var(mis), Pazar gunleri. Seda Akgul diye bir bayan sunuyor, gorunce tanirsiniz, daha once de haber spikeri idi sanirim. Her program dunku kadar keyifli midir bilmem ama ben dun cok severek izledim.

Yeni kitabi cikmis 3 kisiyi davet etmisti konuk olarak. Hem bu kitaplarin tanitimini yaptilar, hem yazarlari tanitmis oldular hem de halk roportajlari ile kitapta verilmek istenen mesajlarin, halk arasinda nasil kabul gordugunu anlamaya calistilar. Her hafta bu kivamda mi bilmem ama keyifli bir programdi dunku, ileride de denenebilir bence tavsiye ederim.
Bunun yanisira, programda tanitilan 3 kitaptan da bahsetmek istiyorum. 1 tanesi ozellikle oldukca orjinal ve sahsina munhasir bir arastirma olmus gercekten.

1) Sinem Ersever : "Bir Arızanın Anatomisi" : Oyle boyle degil, arizanin her cesidini arastirmis ve yazmis yazar. Baslangic noktasi da su olmus, etrafindaki herkes ona, ya sen arizasin valla demeye baslamis. O da nedir ki bu ariza olma hali, neden yani falan diye dusunmekten hareketle, tonla arastirma yapmis ve kitabi yazmis :) Cok merak ettim okuyacagim ben, icinde de bir test varmis, ariza skalanizi olcuyormus. (Erdil Yasaroglu, -diger konuktu kendisi- cozmus, 37 cikmis!, arasira ariza yani :P)








2) Erdil Yaşaroğlu : "Komikaze 13- Serseriler" : Bilenler bilir, cok soylemeye gerek var mi? Erdil Yasaroglu, bilgisayar ortaminda nasil cizim yaptigini da gosterdi programda.


3) Omer Ozguner : "Baskasini seviyorum" : Bu bir ilk romanmis. Oyle kolay kolay soylemeye cesaret edilemeyen bir cumle ile baslayan ve aldatmanin ve aldatilmanin farkli boyutlarda ama tum insani evrelerini anlatan bir kitapmis. Okumamistim ben de. Ancak programda o kadar ovdu ki Seda Akgul kitabi, heyecandan son sayfasina cay doktum falan dedi! Sanirim aliciim ve okuyiciim...



Ilginizi ceker belki, kitaplar ya da bu program... Paylasmak istedim :)
Sevgiler...

3 yorum:

öykü dedi ki...

bu programı ben de ızledım..
bence cok ıyı ızlenmesı gerekenlerden bırı o
kıtapları bende almayı dusunuyorum
sevgılerımle

khaos dedi ki...

Çok güzel paylaşım..
ELine sağlık..

arıza ilgimi çekti:)

Best Wishes dedi ki...

Sevgili Oyku,
ehuee, keyifli yafu, ayni programdan keyif alabilmek de... sevgiler sana da...

Sevgili Khaos,
Rica ederim... Itirafim sudur ki benim de en ilgimi ceken kitap ariza oldu :)
Sevgiler...

Yorum Gönder

 

Best Wishes... | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates