Temmuz 30, 2009

Bir Tık'la Alisveris...


Internetten alisveris yapma konusuna cok sicak bakan birisiyim. Her ne kadar sitelerin guvenli olup olmadiklari konusunda, ilk baslarda tedirginlik yasasam da, bir kere deneyince ne kadar konforlu ve rahat oldugunu gordum. Su an benim icin vazgecilmez bir eylem haline geldi.
Internetten, kitap, hediyelik esya, cd, kozmetik urunleri vb kismen daha ucuz urunler almis olmakla beraber, bulasik makinesi, mp3 calar, cep telefonu gibi urunler de almisligim vardir. Tek tıkla, urun ertesi gun kapinda! Super rahat.
Hatta ve hatta, itiraf etmem gerekir ki, hamile kiyafetlerimin pek cogunu da internetten aldim. zaten beden belli renkler belli. Pek bir rahat oldu, bi sicaklarda, daracik kabinlerde sıkısmadan, aldiklarimi tasimak zorunda kalmadan, guzel guzel alisveris yaptim.
Tabii, ailemden ve sevgili arkadaslarimdan, pes artik biraz abartmadin mi diyenler oldu.
Guvenli oldugu konusunda nasil emin olabiliyorsun diyenler oldu.
Simdi efendim, tabii ben de kendime gore bazi guvenlik onlemleri aliyorum.
1) Internet kullanimina acik ve sadece bu amacla kullanilan ve limiti gercekten limitli olan bir kredi karti edinilir. Banka belirli araliklarla bu limiti yukseltse de, banka aranir ve limit asagi cekilir :)
2) Pesin odeme yapilacaksa, sanal banka karti kullanilir.
3) Sitede kredi karti bilgileri ve sahsi bilgiler verilen ekranda, hemen sag alt kosede, sari bir kilit resmi, ya da anahtar resmi var mi diye bakilir.
4)Musteri hizmetleri aranir, urunun stokta olup olmadigi ve teslimat suresi konusunda garanti istenir.
Soran olursa, guvenilir alisveris sitelerinin linklerini de verebilirim :P

Bazen dusunuyorum, internet araciligi ile erisemeyecegimiz bir bilgi kaldi mi diye. Sanirim kalmadi. Bundan 20 yil oncesindeki bilim kurgu filmlerine bile konu olamayacak kadar cok hayatimizi etkileyen bu internet konusunun, 1 adim otesi ne olacak acaba? Ya da olabilecek mi? Hayatimizin her evresini, zamanla, ve kivrak zekayla ele geciren bu sanal ortamin, daha sonraki hamleleri neler olabilir acaba?

1 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Aynen ne olacak söyleyeyim, web4,0 a geçtik bile yakında ekrana bakarak yapmak istediğimizi yapabileceğiz, tabii taç gibi bir başlıkla.Silikon vadisinde duyurusu yapıldı bile, bu en çok engellilere yarayacak.

Yorum Gönder

 

Best Wishes... | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates